onsdag 29 december 2010

Dag 2 och 3 - åska

Det blev inget fluget dag 2, men igår var prognosen god. Fransosen drog iväg på 1000 km söderut kl 1000 när det fortfarande var blått, vi andra skulle flyga 750 km söderut. Därnere finns det f ö gott om lejon. Cu kom inte igång förrän runt 1230 och kl 1400 var det magnifika cb och regn och åska resten av dagen. Så av de 75 milen blev det 8 mil ut i bra väder med 12 000 ft molnbas (ca 2400 m AGL) och sedan var det bara att vända och ta sig tillbaka under ett enormt städ som spred sig österut och släckte allt. Men det är fascinerande att se dessa "storms". Fransosen hamnade på andra sidan linjen med regn och där var molnbasen 14 000 ft. Han lyckades snika sig hem på kvällen och fick ihop 600 km. Snyggt jobbat må man säga.


Så här såg himlen ut mot söder och väster


Magnifika städ i söder

Idag är det helmulet och det syns redan nu kl 0900 fallstrimmor lite här och där. Ingen flygning. Det positiva är att temperaturen är behaglig för en nordbo........ Jag läser Sydsvenskan på nätet varje dag och kan konstatera att, även om det inte är mycket flygning, så har jag det rätt bra här nere!

2 kommentarer:

Nisse Delén sa...

God fortsättning Robban. Gott att höra att du har det bra där nere. Hoppas själv på att inom några år själv åka ner och julflyga lite och kanske få med mig mina FT kompisar.
Ha det bra och njut av att vara på rätt plats på rätt tid!

Benke sa...

Låter som lite lagom uppvärmning innan vädret kommer! Kan Du inte "bli ve en sån däringa Junkers" för en provflygningsrapport medan du väntar? Fortsätt och lägg ut härliga bilder!
Gott Nytt om vi inte hörs innan!