fredag 15 juli 2011

Två fina dagar

I onsdags var det helt ok, men inte så bra som prognoserna förutspådde. Det var fint österut och sydväst ut (in i TMAt). Det gjordes ju flera riktigt fina flygningar i Bergslagen i onsdags.
Bl a försökte Kjell Öblom sig på en 100 mila, det blev 85 mil. Snyggt! Och Uppsala har någotsånär återställt ordningen i Allsvenskan. Men när det väl slutat regna hemma blir den helt återställd.

Jag deklarerade en 300 med avsikt att pobba efteråt i onsdags. Men första brytpunkten låg i det blå, så jag bröt och flög norrut. I dalarna var det mycket moln och eftersom basen bara var ca 1500 över Elverum är det rätt macho att flyga över olandbar terräng som ligger 800 - 1000 m över Elverum. Sent på eftermiddagen höjde den sig till ca 1700 m. Så det fick bli "lokalt pobbande". Det blev 45 mil, så det var en fin flygning.

I går torsdag var det mycket torrare och det blev aldrig någon fart på termiken här. Så när kl var 1330 deklarerade jag Atna t o r (det är 10 mil upp i Österdalen i pampig terräng) med utflyttad start till mynningen på Österdalen. När man väl kom en 4-5 mil norrut blev det riktigt fint. Dock pissetermik som inte gick att kurva i, men det gick utmärkt att bara flyga rakt fram. På väg tillbaka slutade molnen vid Koppang 8 mil ut och så var det riktig fisflygning i dålig torrtermik hem. Men det var också en fin flygning. Man kan se flygningen enl SPOT här: http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0MakQ8AmpLHqAHEo3xmyZcMxU1tWXhVBd

Nu är det AVA-NM här i morgon och på lördag. Gissa vem som i går blev utsedd till juryordförande? Just det och Steinar är tävlingsledare och han kan inte heller någonting om AVA tävlingar.


Vädret 10 mil norrut på torsdagen.


Och så här såg det ut de sista 8 milen hem


Solnedgång på Starmoen

Inga kommentarer: