söndag 4 januari 2009

Torrtermik igen

Det är märkligt. Daggpunkter på runt 15 grader och åskstormar i dagarna två och sedan blir det en knallblå dag p g a att daggpunkten är -4 grader. Och det utan att det hänt något i väderläget.

Sent på eftermiddagen blev torrtermiken rätt anständig, det blev en hel del dust devils så det gjorde det hela lättare. Men det sjunker något kopiöst mellan blåsorna som det är långt mellan. "Current L/D" enl SeeYouMob är sällan över 20. Jag flög ihop 32 OLC mil. Phil Jefferies från UK var den ende som flög runt den utlysta 50-milen. Prydligt!

Det var en slitsam flygning så det blir en tidig kväll. I morgon lite varmare (det var 31 gr i dag) och högre daggpunkter, alltså hopp om cu. Nu vill jag rejsa.......

2 kommentarer:

Borje Eriksson sa...

Låter ju rätt behagligt ändå. Själv var jag i sektor Tuna. Denna gång lite högre en jag brukar vara med 8X. Denna gång med snowboard tillsammans med Thomas och familjen. Kul som tusan men det känns i kroppen idag. Kändes gjorde det oxå i går, som mest MINUS 23 grader. Så njut Robban för idag blir det minus 10 även i Skåne. Hoppas du få raca idag

okkis sa...

Hei Robban! Ikke det helt store været ennå ser jeg - synd! Her ved ditt andre hjem på Starmoen har vi strålende vintervær -25 grader (!) brrrrrrr.... og mange måneder til termiken og Cu igjen er å se. Men i år skal vi fly 750km fra Starmoen i 26 og 28'n :-)